Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-08@04:23:56 GMT

فلج صورت و افتادگی پلک؛ علائم جدید کرونا

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۱۲۷۹۳

فلج صورت و افتادگی پلک؛ علائم جدید کرونا

محققان ایتالیایی اعلام کردند ابتلا به کووید ۱۹ می‌تواند منجر به بیماری خود ایمنی (میاستنی گراویس) در افراد شود.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، با گذشت بیش از ۸ ماه از شیوع جهانی ویروس کرونا، هنوز هیچ واکسن موثری برای مقابله با آن یافت نشده است. سازمان جهانی بهداشت با اعلام علائم رایج کووید ۱۹ که شامل تب، سرفه خشک، از دست دادن حس بویایی و چشایی، بثورات پوستی و تعریق می‌شود، از مردم خواسته است پس از مشاهده این موارد خود را قرنطینه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت‌ها می‌کوشند تا زمان یافتن یک راهکار درمانی، شیوع ویروس را در جامعه مدیریت و کنترل کنند. یکی از موثرین راهکار‌های مدیریت کرونا، شناسایی افراد مبتلا و قرنطینه آنهاست.

از این رو، دانشمندان با مطالعه بیماران، هر روز علائم جدیدی از ابتلا به کرونا را مطرح کرده و اقدام به آگاهی سازی عمومی درباره آن می‌کنند.

به تازگی محققان اعلام کردند علائمی در چشمان و صورت افراد وجود دارد که می‌تواند گویای ابتلای آن‌ها به کرونای شدید باشد.

دانشمندان ایتالیایی در ۳ نفر از بیماران کرونایی، شاهد بروز اختلال خود ایمنی تضعیف عضلات بودند. این امر منجر به بیماری خود ایمنی "میاستنی گراویس" در بیماران شده است.

بیماری خود ایمنی به حالتی اطلاق می‌شود که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به اندام‌ها و بافت‌های خودی حمله و باعث آسیب به آن‌ها می‌شوند.

میاستنی گراویس نوعی فلج ماهیچه‌ای است که علت آن فعالیت ایمنی بر ضد پروتئین‌های گیرنده استیل کولین در سیناپس عصبی – عضلانی است.

این بیماری بیشتر در زنان شایع است و می‌تواند باعث فلج شدن ماهیچه‌های پلک و صورت شود. در این بیماری ضعف ماهیچه‌ها باعث اختلال در روند کنترل چشم ها، حرکت پلک ها، حالت چهره، جویدن، صحبت کردن و بلع غذا می‌شود.

اکنون دانشمندان ایتالیایی می‌گویند شاهد آن هستند که ویروس کرونا در بدن برخی بیماران باعث ایجاد بیماری خود ایمنی «میاستنی گراویس» شده است.

محققان بیمارستان گاریبالدی در منطقه کاتانیا اعلام کردند برای نخستین بار است که ارتباط میان ابتلا به ویروس کرونا و اختلالات مربوط به این بیماری دیده می‌شود.

بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستان پس از یک هفته تب شدید و نشان دادن سایر علائم کرونا، به ناگاه دچار فلج شدن صورت، افتادن پلک‌ها و ناتوانی در عمل بلع شدند.

پزشکان پس از انجام آزمایشات اعلام کردند ابتلا این افراد به کرونای شدید منجر به بیماری «میاستنی گراویس» در آن‌ها شده است. این بیماری باعث ضعف عضلات و خستگی آن‌ها می‌شود و در نتیجه پلک‌ها و عضلات صورت نمی‌توانند حالت طبیعی خود را حفظ کنند.

بیماری میاستنی گراویس عضلات چشم، پلک ها، حالت چهره، جویدن، بلعیدن و سخن گفتن را درگیر می‌کند. نخستین بیمار یک مرد ۶۴ ساله بود که پس از ابتلا به کرونا به مدت ۴ روز، تبِ ۳۹ درجه را تجربه کرد.

پس از ۵ روز، دو بینی و خستگی عضلات در وی دیده شد. بیمار دوم نیز یک پیرمرد ۶۸ ساله بود که به مدت ۷ روز، تبِ نزدیک به ۳۹ درجه داشت.

او نیز پس از یک هفته به سختی می‌توانست عمل بلع را انجام دهد و عضلات صورتش دچار ضعف شد. نفر سوم نیز یک پیرزن ۷۱ ساله با تب بالا و سرفه‌های خشک بود. او هم پس از یک هفته عضلات صورتش دچار تحلیل و خستگی شد.

دانشمندان در حال تحقیقات بیشتر بر روی این موضوع هستند. این برای نخستین بار است که ارتباط میان این اختلال و بیماری کرونا تایید می‌شود.

کشور ایتالیا نخستین کشور اتحادیه اروپا بود که در موج اول شیوع کرونا بالاترین آمار تلفات و قربانیان را در این منطقه ثبت کرد. تاکنون ۲۷۷ هزار نفر در ایتالیا به کووید ۱۹ آلوده شده اند. از این میان، بیش از ۳۵ هزار و ۵۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند.

 

منبع: دانشجو

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: کرونا فلج صورت افتادگی پلک شیوع ویروس علائم جدید بیماری خود ایمنی میاستنی گراویس اعلام کردند پلک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۲۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل

ایسنا/مازندران رییس اتحادیه صنف قصابان شهرستان بابل در جلسه آموزشی مبارزه با تب کریمه کنگو اظهار کرد: با جلوگیری از قاچاق گوشت در شهرستان، پیشگیری‌های لازم جهت بروز بیماری‌های واگیر بین دام و انسان به شرایط مطلوبی رسیده است.

دکتر کوروش نظری مسئول نظارت دامپزشکی شهرستان بابل نیز با بیان اینکه با شروع فصل گرما، شیوع تب کریمه کنگو بیشتر می‌شود، افزود: علائم این بیماری تشابه عجیبی به آنفلوآنزا دارد.

وی خاطرنشان کرد: ویروس از طریق کنه قهوه‌ای رنگ وارد بدن دام می‌شود و معمولا افراد مبتلا به تب کریمه کنگو دچار خونریزی‌های زیرپوستی شده و در برخی موارد نیز به مرگ منجر خواهد شد.

نظری با اشاره به اینکه افرادی که با گوشت تازه دام کشتار شده در تماس هستند، بیشتر ریسک ابتلا دارند، خاطرنشان کرد: این ویروس حتی با له کردن کنه و آغشته شدن محتوای کنه بر روی پوست دام نیز قابل انتقال است.

این مسئول با تاکید بر اینکه کشتارگاه‌ها موظف هستند ۲۴ ساعت گوشت را در سردخانه نگه داشته و پس از آن، اقدام به توزیع کنند، افزود: بیشترین آمار ابتلای بیماری تب کریمه کنگو مربوط به قاچاق گوشت است و توصیه ما این است که قصابان از کشتارگاه مجاز گوشت تهیه کنند.

 نظری اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه یک نفر دامپزشک ساکن سیستان‌وبلوچستان نیز فوت شده است.

او درخصوص علائم بیماری نیز یادآور شد: علائم این بیماری همراه با درد شدید استخوان‌ها، افسردگی و تغییر خلق و خو بوده و ممکن است درمان این بیماری چند ماه زمان ببرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • تعمیر و نصب هزار و ۱۱۰ علائم ایمنی در محورهای خراسان جنوبی
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل