Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-09@01:23:07 GMT

چرا دچار افتادگی پلک می شویم؟

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۱۹۵۴۴

چرا دچار افتادگی پلک می شویم؟

گروه اجتماعی: همه چیز به شما بستگی دارد. این که تا چه اندازه قرار است برای رسیدگی به سلامت وزیبایی خود برنامه­ریزی کنید و در نهایت از آن لذت ببرید. مراقبت از چشم­ها هم یکی از این برنامه­هاست. چشم نقطه­ای حساس در صورت شماست که محافظت از سلامت وجوانی آن آگاهی بیشتری میخواهد. در این طلب دکتر امیرسام توفیقی، جراح زیبایی و متخصص اکولوپلاستیک همه نکات لازم برای مراقبت از پوست ظریف چشم­ها و راه­های درمان افتادگی پلک را با ما درمیان می­گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس پیش از هر اقدامی بهتر است کمی اطلاعات مفید درباره روند افتادگی پلک­ها و پیشگیری از سرعت این تغییرات محسوس در ظاهر کسب کنید.

افتادگی پلک کی سراغ­تان می­آید؟

به گزارش بولتن نیوز به نقل از مجله سیب سبز، سلول­های پوست که وظیفه بازسازی و ترمیم بافت عمقی و سطحی پوست را دارند در سنین جوانی با تمام قدرت برای حفظ جوانی و شادابی عمل می­کنند تا جایی که هیچ ردی از تغییرات کوچک و بزرگ بر ظاهر پوست باقی نمی­ماند. اما همین روند با افزایش سن از حالت طبیعی خود خارج شده و به کندی صورت می­گیرد. به این ترتیب که پلک­ها در سنین جوانی و میانسالی، به طور طبیعی از شرایط کششی مناسب برخوردارند در حالی که با افزایش سن یا همزمان با ورود به دهه چهارم و پنجم زندگی عضله شروع افتادن کرده و شاید «؟؟؟» می­شوند. افتادگی که به صورت پف و چربی­ای اضافی دور چشم، چین و چروک و چند لایه­ی پوست پلک بالا ظاهر می­شود و در این شرایط است که پلک­ها افتاده و سنگین می­شوند و در نتیجه می­تواند سن فرد را بیشتر جلوه دهد تا جایی که گاهی افتادن پلک­ها، در کنار احساس خستگی، دید چشم را هنگام رانندگی، خیاطی، مطالعه و تماشای تلویزیون با مشکل مواجه می­کند. البته این افتادگی به مرور زمان بیشتر و بیشتر شده و سنگینی قابل لمسی در قسمت پلک بالای چشم احساس می­شود. همین تغییرات در نقاط دیگر بدن به شکل بروز غبغب و افتاده شدن گونه­ها و حتی بازوها هم با افزایش سن در هر فرد ایجاد می­شود.

چرا پلک می­افتد؟

پوست اطراف چشم ما به طور طبیعی با از دست دادن قوام خود بروز اختلال در بافت نگه­دارنده پلک­ها، شروع به شل شدن و افتادگی می­کند. اما این که چه عواملی به بروز این تغییرات دامن می­زند را در این قسمت بخوانید:

■ بالا رفتن سن: یکی از شایع­ترین دلایل بروز افتادگی پلک افزایش سن و از دست رفتن خاصیت ارتجاعی پوست و چربی­های مفید اطراف چشم­هاست؛ روندی کاملاً طبیعی که طی آن با گذر عمر پوست شل و چروک شده و عضله پلک­ها استحکام خود را از دست می­دهد و در نتیجه محل اتصال پوست و عضله پلک چشم به سمت پایین متمایل می­شود.

■ ژنتیک: در این نوع افتادگی پلک معمولاً یک پلک از پلک دیگر پایین­تر قرار دارد و ظاهر غیرقرینه­ای روی صورت ایجاد می­کند. افتادگی پلک به صورت مادرزادی بر اثر نقص در تکامل عضله بالابرنده پلک بالا اتفاق می­افتد. در این مورد خاص یکی از پلک­ها نیم یا تمام مردمک چشم را می­پوشاند و در مدتی کوتاه مشکلاتی مانند اختلالات عصبی، دردهای عضلانی، مختل شدن حرکات چشمی و انسداد بینایی را به وجود می­آورد. اما این نکته را باید دانست که برای این نوع افتادگی پلک به شکل مادرزادی به مرور زمان بهبود حاصل نخواهد شد.

■ نور و اشعه­های آفتاب: تأکید همیشگی متخصصان پوست بر این است که تا می­توانید در معرض تابش آفتاب قرار نگیرید و همیشه از کرم­های ضدآفتاب حتی در اطراف چشم­ها استفاده کنید. به این دلیل که فرد در برابر آفتاب مستقیم و اشعه ماوراء بنفش اطراف چشم خود را به طور غیرعادی جمع می­کند و این فشار باعث چروک اطراف چشم و در نتیجه شل شدن عضلات این ناحیه از صورت می­شود. از طرفی دیگر خودتان را مجبور به استفاده از عینک آفتابی کنید آن هم عینک­هایی مناسب و استاندارد که با محافظت از پوست اطراف چشم­ها، از پیری زودرس آن و افتادگی پلک پیشگیری کند.

■ تغذیه نامناسب: شاید باور نکنید که مصرف به اندازه و مداوم میوه و سبزیجات و نوشیدن آب تا چه میزان در افزایش استحکام و قوام پوست شما مؤثر است. در مقابل خوردنی­های سرشار از روغن­های اکسیده و کلسترول مانند فست­فودها که علاوه بر نداشتن ارزش­ غذایی، روند جذب و عملکرد ویتامین C در پوست و کلاژن­سازی را مختل می­کند. به این ترتیب نمی­شود از نقش تغذیه در شل شدن و افتادگی پلک­ها گذشت. از طرفی مصرف غذاهای پرحجم، پرنمک و چرب و کشیدن سیگار در شب باعث التهاب دور چشم می­شود که این پف کردن­های مداوم چشم­ها به مرور به افتادگی پلک­های شما دامن می­زند.

■ آسیب­دیدگی: گاهی ناحیه­ای از چشم­ها بر اثر ضربه­های شدید مانند تصادف، سوختگی یا هر اتفاق دیگر، آسیب جدی به عصب پلک­ها که مسئول حرکت پلک هستند، وارد می­شود. در این موقعیت اورژانسی ممکن است ترمیم عضلات یا پارگی پوست این قسمت به درستی انجام نگیرد و این سوانح در نهایت منجر به افتادگی پلک­ها شود.

چطور درمانش کنیم؟

از دست رفتن استحکام عضله استحکام عضله پلک و آویزان و افتاده شدن آن باعث می­شود تا برخی به عنوان آخرین راه چاره برای بازگرداندن زیبایی چشم­های خود به فکر جراحی و برداشتن این پوست اضافی بیفتند. اما در مرحله اول باید در نظر داشته باشید که هیچ جراحی بدون عوارض نخواهدبود چون گاهی انجام همین عمل به ظاهر ساده عوارضی مانند خشکی چشم، کاهش دید، بازماندن چشم­ها در حالت خواب و عدم تقارن چشم­ها را با خود به دنبال دارد. اما اگر توصیه به انجام عمل از سوی متخصصان حاذق بود، می­توانید این عمل بدون بیهوشی که در آن با جراحی پوست اضافی و لایه باریکی از عضله پلک فوقانی برداشته می­شود را تجربه کنید. اما توصیه جدی ما این است که از مراجعه به جراحانی با رشته­های غیرمرتبط و حتی پزشکان عمومی که در مطب این عمل را انجام دهند، خودداری کنید.

پیشگیری کنید

با مراقبت از پوست و با رعایت چند نکته ساده اما کلیدی می­توان بدون هر گونه عمل زیبایی و دردسرهای دیگر از مواردی مانند افتادگی پلک­ها پیشگیری کرد. پس باید بدانید که:

■ از تماشای زیاد تلویزیون در شب یا مطالعه با نور کم خودداری کنید. شب­ها زودتر بخوابید تا چشم­ها استراحت لازم را برای ترمیم و شادابی روزانه به دست بیاورند.

■ علاوه بر عینک آفتابی که به استفاده از آن تأکید کردیم در روزهای آفتابی بهار و تابستان بین ساعت 9 صبح تا 4 بعدازظهر از کلاه­های لبه­دار استفاده کنید.

■ آرایش بیش از حد چشم­ها و مصرف مواد آرایشی شیمیایی سلامت پوست ظریف چشم­های شما را با خطر مواجه می­کند. همین خطر چشم یا سایه­های کرمی با فشاری که بر پلک شما وارد می­کند، همین خط که بر پلک شما وارد می­کند. به مرور مواد شیمیایی درون خود را جذب پوست حساس پلک کرده و پلک بالا را به افتادگی نزدیک و نزدیک­تر می­کند.

■ کرم­های زیبایی غنی از اسید هیالورونیک و ترکیبات گیاهی می­تواند با پر کردن خطوط اطراف چشم و بالا بردن حجم و انعطاف پوست اطراف چشم­ها تا حدی از افتادگی پلک­ها پیشگیری کند، به شرط آن که از 28 سالگی و با برنامه­ریزی مصرف شوند.

■ با مشاهده اولین نشانه­ها از تاری دید یا ضعیف شدن چشم­ها به پزشک مراجعه کنید، چون فشار مداومی که بر اثر جمع کردن عضلات چشم به خاطر ضعف بینایی به چشم­ها وارد می­کنید. پلک­ها شما را افتاده و اطراف چشم­ها را پر از چروک می­کند.

برای کاهش یا پیشگیری مؤثر افتادگی پلک­ها می­توانید تمرینات ساده و چند دقیقه­ای در منزل یا محل کار خود استفاده کنید. برای مثال انگشتان خود را روی شقیقه­ها قرار دهید و چشم­ها را کمی به سمت گوش­ها بکشید، حالا چشم­ها را 10-5 بار به سرعت باز و بسته کنید یا می­توانید صف بنشینید و به روبه­رو نگاه کنید. چشم­ها را باز نگه دارید و بدون حرکت دادن سر، مرتب به بالا و پایین نگاه کنید. دنبال کردن این تمرینات و صبوری در انجام آنها نتیجه چشمگیری خواهد داشت.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۱۹۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید

به گزارش خبرآنلاین، سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند دلایل شایع یا جدی‌تری داشته باشد. گاهی اوقات، این احساس موقتی است و جای نگرانی نیست. به عنوان مثال، اگر جریان خون قطع شود (مانند زمانی که چیزی محکم در اطراف مچ خود می‌پوشید) ممکن است در دستان خود احساس سوزن سوزن شدن کنید که پس از برداشتن هر چیزی که بر جریان خون تاثیر می‌گذارد، بهتر می‌شود.

بهداشت نیوز در گزارشی نوشت: اگر انگشتانتان در اثر سرما بی‌حس شوند، ممکن است با شروع از بین رفتن بی‌حسی، احساس سوزن سوزن شدن کنید. با این حال، اگر این احساس برطرف نمی‌شود و اغلب اتفاق می‌فتد، می‌تواند نشانه‌ای از یک وضعیت پزشکی باشد.

برخی از شایع‌ترین علل عبارتند از:
• فشرده‌سازی عصب. اگر یک عصب فشرده شود، می‌تواند باعث این احساس شود. به عنوان مثال، ممکن است به دلیل موقعیتی که در شب در رختخواب دارید، عصب بازوی خود را فشرده کنید.

آسیب عصبی. اعصاب ممکن است در اثر آسیب و همچنین مشکلات متابولیک آسیب ببینند. نوروپاتی محیطی آسیب به اعصاب خارج از مغز و نخاع است. و یکی از علائم شایع اختلالات متابولیک مانند دیابت است. سوزن سوزن شدن پا در دیابت نیز شایع است.

• گردش ضعیف خون . داشتن مشکل در جریان خون می‌تواند باعث این حس در قسمت‌های مختلف بدن از جمله دست‌ها شود. گاهی اوقات، یک مشکل قلبی مانند تجمع پلاک در شریان‌ها بر گردش خون تاثیر می‌گذارد و می‌تواند علائمی مانند سوزن سوزن شدن ایجاد کند.

• سندرم تونل کارپال. این عارضه در اثر فشردگی عصب مدیان در مچ دست ایجاد می‌شود.

• بیماری‌های خود ایمنی. در این شرایط، سیستم ایمنی به اشتباه به سلول‌های سالم بدن حمله می‌کند. این فرآیند می‌تواند به سیستم عصبی محیطی آسیب برساند که می‌تواند منجر به این حس شود شود. سندرم گیلن باره و آرتریت روماتوئید شرایط خودایمنی هستند که علامت آن سوزن سوزن شدن دست است.

علاوه بر اینها سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد. به طور خاص، برخی از داروها یا ترکیبی از داروها می‌تواند منجر به آسیب عصبی شود. نمونه‌هایی از داروها و موادی که می‌توانند باعث نوروپاتی شوند عبارتند از:

داروهای قلب یا فشار خون

• داروهای شیمی‌درمانی

• داروهای جلوگیری از عفونت

• داروهای بیماری خودایمنی

• داروهای جلوگیری از تشنج

مواقعی وجود دارد که سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل سلامت جدی‌تر مانند حمله قلبی یا سکته باشد. اگر همراه با این علائم در دستانتان این احساس را دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید:

• بی‌حسی در سایر قسمت‌های بدن

• فلج

• سرگیجه

• گیجی

• لکنت زبان

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903873

دیگر خبرها

  • شاید مدافع سپاهان بینی‌اش را جراحی کند
  • جعفری: تراکتور باید در جام حذفی قهرمان شود
  • طرز تهیه ۲ معجون فوق‌العاده برای درمان درد و پوکی استخوان
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • به پایان عمر سیاسی رژیم غاصب صهیونیستی نزدیک می‌شویم‌
  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • اگر بیش از حد به دیگران وابسته می شوید بخوانید
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • با پوست گردو، اسپیکر بلوتوث آر جی بی بسازید(فیلم)
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند